Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, stigao je na Andrićev venac na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, Đilasa je na ulazu u predsedništvo sačekao Simo Spasić, koji je vikao – „Đilase, Srebrenica nije genocid“. Ispred predsedništva su i brojne medijske ekipe.

Objektiv je zabeležio da predsednik SSP u ruci nosi fasciklu sa obeležjima stranke.

Sastanak je ranije pomeren sa 16 časova na 17h. Sudeći po dosadašnjim najavama, tema razgovora biće “politička kriza u Beogradu”, a Đilas je u više navrata izjavio da će tražiti ponavljanje izbora u Beogradu. Usledile su žestoke reakcije sa opozicione strane, a brojni lideri su komentarisali da Đilas ne govori u njihovo ime na predstojećem sastanku.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sam Đilas, međutim, imao je spreman odgovor:

„Dva puta sam poslednjih godina okupljao opoziciju i nezavisne intelektualce u želji da smenimo vlast Srpske napredne stranke, a sada sam proglašen izdajnikom od pojedinih opozicionara i pre nego što sam seo da razgovaram“, naveo je Đilas i dodao:

„U Srbiji koja se davi u mržnji i podelama bez šanse za napredak, kao predsednik Stranke slobode i pravde idem da razgovaram sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da odbranim volju Beograđana koji su glasali za promene. Oni koji imaju sumnju šta ću da kažem, nisu izgleda nikad ni bili dostojni podrške koju sam im dao da budu naši kandidati i kad drugi nisu verovali u njih“, istakao je lider SSP.

BONUS VIDEO: Milan St. Protić o Vučiću i Đilasu, rešenju za Beograd i opoziciji u lavirintu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare