Foto: Vesna Lalić, Goran Srdanov, Dragan Mujan/Nova.rs/Amir Hamzagic/ATAImages

Privremeni organ Grada Beograda formiran je danas i održao je svoju prvu sednicu. Za predsednika Privremenog organa imenovan je Aleksandar Šapić, a za članove Aleksandar Mirković (SNS) , Nikola Nikodijević (SPS), kao i profesor dr Vladimir Obradović (SSP) i Dobrica Veselinović (Zeleno-levi front).

Do konstituisanja Skupštine Grada Beograda i izbora gradonačelnika Grad će voditi Privremeni organ na čelu sa Aleksandrom Šapićem, a svi organi vlasti lokalne samouprave i izvršni organi se ukidaju.

Na sednici je za sekretara Privremenog organa odabrana Mirjana Radovanović, koja je prethodno vršila funkciju načelnika Gradske uprave grada Beograda, objavio je Dobrica Veselinović na društvenoj mreži X.

Veselinović je takođe objavio da je promenjen član Poslovnika koji se tiče javnosti rada, tako da je dodato da je rad Privremenog organa dostupan javnosti kroz saopštenja.

Kandidat opozicije za gradonačelnika prof.dr. Vladimir Obradović iz Stranke slobode i pravde izjavio je da će zajedno sa Dobricom Veselinovićem u ovom organu  predstavljati interese opozicije ujedinjene oko ideje Srbija protiv nasilja.

„Svaki put ću obavestiti javnost o odlukama koje će se donostiti na sednicama Privremenog organa, za koje verujem da će biti usmerene ka trošenju novca Beograđana za predizbornu kampanju Aleskandra Šapića i Srpske napredne stranke. Srećom, bliži se dan kada oni više neće odlučivati o našem Beogradu i kada će se normalnost vratiti u grad“, zaključio je Obradović.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar