Viola fon Kramon Foto: N1

Poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem imala iskren i prijateljski razgovor. Razgovarali su i o odnosima Srbije i Rusije, a Fon Kramon kaže da se mora doneti odluka na čijoj ste strani, kao i da "nije dobro biti na strani Putina, odnosno na pogrešnoj strani istorije".

Fon Kramon je danas razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima razgovor je bio „prijateljski i iskren“.

„Razgovarali smo o nekoliko tema, počev od pitanja sankcija energetike, energetske zavisnosti od Rusije, različitim alternativama za Srbiju, između ostalog obnovljivi izvori energije, energetske efikasnosti“, rekla je.

Dodala je da su teme bile i demokratija, mediji…

„Naravno, razgovarali smo o odnosima Srbije sa Rusijom, vrlo bliski odnosi, ako se posmatra istorijski i zbog toga se ruski narod oseća blizak Rusiji, zbog istorijskog nasleđa. Pričali smo i o ekonomskim vezama i povezanosti sa ruskom infrastrukturom i šta sve to znači i kakav je uticaj toga na spoljnu politiku i manevarski prostor Srbije“, kaže ona.

Opširnije u tekstu N1.

BONUS VIDEO: Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare