Darija Kisić Tepavčević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kompanije Nites i Ingram Micro su na tenderu Javnog preduzeća "Pošta Srbije" dobile posao vredan 72,8 miliona dinara (619 hiljada evra) bez obračunatog PDV-a. Predmet javne nabavke bila je kupovina uređaja za bekap i opravak Oracle baze podataka.

Brat ministarke za rad Darije Kisić, Bojan Kisić, je u Nitesu bio jedan od direktora.

Zajednička ponuda firmi Nites i Ingram Micro bila je jedina u tenderskom postupku. Ponuda uključuje i anagažovanje podizvođača, preduzeća „Oracle Srbija & Crna Gora“, koji će izvršiti 5,5 odsto ugovora o kupoprodaji, kako piše u odluci o dodeli ugovora.

Pošta je na tenderu nabavila dva računarska servera (kompjut servera) sa najmanje 384 gigabajta memorije, pet servera za skladištenje podataka (storidž servera) sa minimum 128 gigabajta, kao i 60 softverskih licenci za „rikavri“ uređaj, odnosno za uređaj „za oporavak“.

Uslov je bio da firma koja konkuriše mora da dostavi fotokopiju Oracle serfitikata, kao i fotokopiju potvrde zvanja „Specijalista za podršku za Oracle server baze podataka“.

Pročitajte još:

Nites grupa, osim u Srbiji, posluje i u Češkoj Republici, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Na njihovom sajtu se do skoro nalazila informacija da je Bojan Kisić direktora operacija (Chief Operations Officer).

Novinari Nove ekonomije su ovu informaciju na internet stranici Nites grupe poslednji put videli u februaru ove godine, ali je sada ime Bojana Kisića izbrisano. Na pitanja našeg portala o tome da li je Kisić i dalje zaposlen u ovoj kompaniji, kao i na kojoj poziciji radi, iz beogradskog predstavništva Nitesa nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Firma Nites je u februaru, zajedno sa kompanijom Signal MG, od „Pošta Srbije“ dobila posao razvoja i implementacije platofrme e-notar vredan 172,9 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 1,5 miliona evra.

Krajem 2021. godine sa Ministarstvom zdravlja kompanija je potpisala ugovor o proširenju elektronskog recepta za lekare i specijaliste koji je vredan 161,6 miliona dinara (blizu 1,4 miliona evra), o čemu je Nova ekonomija takođe pisala.

Istraživanje BIRN-a je pokazalo da su od 2013. godine do maja 2020. godine firme Nites grupe samo u Srbiji potpisale 27 ugovora vredna oko 26,8 miliona evra, same ili u konzorcijumu sa drugim firmama.

Poslovni partner Nitesa, Ingram Micro je u novembru 2021. godine dobio posao usluge ORACLE licenciranja na tenderu koji je raspisala Kancelarija za informacione tehnologije i elektornsku upravu.

Pobedničku, i ujedno jedinu ponudu, podnela je firma Ingram Micro sa podizvođačima Comtrade System Integration i Khaoticen, a ugovor je bio vredan 2,2 milijardi dinara (18,4 miliona evra).

Kako je Nova ekonomija već pisala, Khaoticen je već bio partner kompanije Nites i to u poslovima implementacije sistema za bezbedno upravljanje SCADA okruženjem. Ovaj posao, vredan 3,7 miliona evra, Nites i Khaoticen su od EPS-a dobile 2020. godine.

IT kompanija Khaoticen je prošle godine za 661.000 evra kupila Vodoprivredno privredno društvo (VPD) Smederevo i to tako što je samo formalno promenila svoju delatnost u „izgradnja hirotehničkih objekata“ na samo pet meseci, koliko je i trajao postupak privatizacije, o čemu je naš portal pisao. Firma poslednjih godina dobija niz višemilionskih poslova od države.
BONUS VIDEO: Sporan tender za rendgen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar