Boško Obradović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) ocenio je danas da je poslanik Dveri Boško Obradović pogazio zakletvu da će kao narodni poslanik braniti i ljudska i manjinska prava i građanske slobode, koju je početkom avgusta dao u parlamentu.

FBD u saopštenju tvrdi da su javno zalaganje Obradovića za ograničavanje građanskih prava i sloboda, i satanizacija LGBT osoba, koja su svojim učešćem u izbornom procesu dala legitimitet i njegovom izboru – nedopustivi, neoprostivi, nedostojni i neprimereni otvorenom i demokratskom društvu.

„FBD poziva sve narodne poslanike sadašnjeg saziva Narodne skupštine da se hitno, javno i jasno distanciraju od anticivilizacijskih stavova Obradovića i da time ostanu verni zakletvi koju je poslanik Obradović danas pogazio“, navode u saopštenju.

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da hitno donese rešenje o zabrani Evroprajda, navodeći da će u slučaju da organizatori ne odustanu od te LGBT manifestacije 17. septembra, istog dana u Beogradu biti održana „narodna litija sa više od 100.000 porodičnih ljudi“.

***

BONUS VIDEO: Vučić gasio svetlo u stanu da bi štedeo struju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare