Fasade u trobojkama kao kazna za “odvratne licemere” koji ne glasaju za SNS

Politika 10. sep. 202117:25 > 18:16
Podeli:
Novi Sad Naselje Liman, srpska zastava, zastave, fasade ofarbane u boje srpske zastave
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Iživljavanje novosadske vlasti nad stanovnicima Limana koji su na izborima istisnuli SNS iz par Mesnih zajednica, nakon nedavne “šetnje za podršku Vučiću”, nastavljeno je oslikavanjem ovih delova grada srpskim trobojkama po haustorima, fasadama i ulazima u zgrade gde stanuju “neposlušni” građani. Naravno, oslikavani su pod okriljem noći, a moleri koji su ih satima iscrtavali su “nepoznata lica”, baš kao i ona koja su predvodila šetnju maloletnika, a za koje se ispostavilo da su prvi ešalon SNS operativaca.

Pored oštećenja javne imovine i kršenja Zakona o upotrebi zastave, gradska vlast ovim čini mnogo opasniju i dugotrajniju štetu po svoje građane, polarizujući ih na “rodoljube” kojima kvart obojen trobojkama predstavlja krunu patriotizma i na “izdajnike” koji podsećaju da je zastavama mesto na zakon predviđenim pozicijama, jarboloma i institucijama, a ne na njihovim fasadama i ulazima. Perfidnost ove SNS akcije potvrđuje i poslednji incident u stambeno poslovnom kompleksu Park siti na Limanu 3.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Stanari i vlasnici lokala u pomenutom kompleksu su se juče “drznuli” da vrate prvobitnu boju fasade, tako što su angažovali profesionalnog molera poznatog identiteta, koji je uredno, preko dana prekrečio stubove sa trobojkama. Međutim, noćni odred SNS rodoljuba nije sačekao ni da se farba osuši, te je Park siti jutros ponovo osvanuo u patriotskim bojama srpske zastave, sa namerom da podseti Limance da ne mogu oni biti protiv gradske vlasti toliko, koliko vlast može biti protiv njih.

Gradonačelnik Miloš Vučević čak je poručio “da je veoma zabrinut zato što određenom broju stanara Limana smetaju srpske trobojke na fasadama zgrada”, ne ulazeći u to kako su trobojke tako spontano, preko noći, osvanule upravo u onim kvartovima gde njegova stranka ima najmanje glasača i gde su izgubili par mesnih zajednica.

Miloš Vučević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamislite to, mesna zajednica Liman 3 je poslala informaciju policiji da je prijavila lica da su ofarbala fasade zgrade u srpsku zastavu. Vi shvatate da je mesna zajednica poslala policiji to?”, zgroženo je izjavio Vučić za Radio 021, ističući da mu je “muka od licemerja i te lažne elite koja je njemu iskreno odvratna”.

I dok je ovim javno priznao da su mu građani koji očigledno ne glasaju za SNS “lično odvratni”, gradonačelnik je potpuno ignorisao činjenicu da prema uredbi grada na čijem je čelu bilo kakve promene na fasadama zgrada mogu biti urađene isključivo uz saglasnost stanara iste.

“Gradonačelnik Miloš Vučević stao je u odbranu ovih NN lica nudivši im hrabro čak i svoju slobodu pravdajući taj čin. Kada su se pre nekoliko dana pojavile nacionalne trobojke na bezmalo svakoj fasadi glavnoj ulici na Limanu – bilo je jasno da je gradska SNS vlast odlučila da disciplinuje građane koji su na izborima za mesne zajednice glasali za nezavisne kandidate. Zahtevamo od Miloša Vučevića da opozove svoje jedinice i prestane da obeležava zgrade nepodobnih građana”, poručili su iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, uz zahtev nadležnim organima da pregledaju snimke sa video nadzora i utvde identitet lica koja su oštetila fasade i privatnu imovinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar