Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić izjavio je danas da optužbe predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da ta agencija lažira rezultete istraživanja "izazivaju neprijatnost koja nema nikakvog uporišta".

„Ako je Đilasu bio cilj da nas uplaši – uspeo je u tome, ne zato što je bio u pravu nego zato što smo mi laka meta. Ipsos je međunarodna agencija koja je zaštićena na jedan način, Đilas je s druge strane političar koji je veoma finansijski moćan čove, a mi smo jedna mala firma i laka meta, ne samo za Đilasa nego i za ostale političare“, rekao je Pejić za list Danas, povodom autorskog teksta predsednika SSP u tom listu, pod nazivom „Agenice Ipsos i Faktor plus lažiraju istraživanja za SNS“.

Iz agencije za istraživanje javnog mnjenja Ipsos stratedžik marketing nisu odgovorili na molbe Danasa za komentar, naveo je ovaj list.

Kako nazvanično saznaje Danas, u toj agenciji razmišljaju o tužbi protiv Đilasa.

Foto: Medija centar Beograd

Đilas je u autorskom tekstu za Danas izneo da se u svakom objektivnom istraživanju javnom mnjenja vidi da građani Srbije nisu zadovoljni aktuelnom vlašću i naveo da agencije Ipsos i Faktor plus „lažiraju podatke za Srpsku naprednu stranku (SNS)“.

Đilas je naveo i da agencije to rade u cilju ubeđivanja građana da SNS nema alternativu, ali i kako birači „ne bi izašli na izbore“ jer, prema iznetim rezultatima, „ionako nema šanse da se bilo šta promeni i njihov glas ne vredi ništa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare