Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je za današnji broj lista Danas da se u svakom objektivnom istraživanju javnom mnjenja vidi da građani Srbije nisu zadovoljni aktuelnom vlašću i naveo da agencije Ipsos i Faktor plus "lažiraju podatke za Srpsku naprednu stranku (SNS)".

Đilas je za rekao da agencije to rade u cilju ubeđivanja građana da SNS nema alternativu, ali i kako birači „ne bi izašli na izbore“ jer, prema iznetim rezultatima, „ionako nema šanse da se bilo šta promeni i nihov glas ne vredi ništa“.

On je rekao da vlasnici te dve agencije Marko Uljarević i Vladimir Pejić daju SNS-u 60 odsto glasova što bi, prema rečima Đilasa, u ovom trenutku značilo najmanje 2,16 miliona glasova.

„Toliko ni (predsednik Srbije i SNS Aleksandar) Vučić kao zajednički kandidat nije imao na predsedničkim izborima 2017. godine. Na lažnim izborima 2020. godine gde su ‘lopatama ubacivani glasovi za SNS’ ova stranka je dobila glasove 1,95 miliona birača“, rekao je Đilas.

Lider SSP je naveo i nekoliko ranijih primera kada su te agencije grešile u svojim procenama. Dodao je da su iz SSP angažovali više agencija da na mesec dana do dva meseca ispituju javno mnjenje i da se ti rezultati saopštavaju građanima, ali bez navođenja imena agencija.

On je kazao da navođenje imena agencija izostaje kako bi one mogle da nastave rad sa komercijalnim klijentima.

„Ko ne shvata da agencija koja bi objavila rezultate dijametralno suprotne od Ipsosa i Faktor plusa ne bi mogla da nastavi da radi u Srbiji, ne razume u kakvoj državi živimo“, ocenio je Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram