Tanja Fajon Foto:N1

Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon je potvrdila za N1 da su izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ona poslali pismo predsedniku Narodne Skupštine Ivici Dačiću.

„Skupština Srbije je izabrala predsednika pre nedelju dana, a vlada je formirana juče. Ja i moj kolega Bilčik smo poslali pismo predsedniku Dačiću i nadamo se da ćemo se sastati sa njim uskoro da bismo razmotrili dalje korake radi uspostavljanja međustranačkog dijaloga“, navela je Fajon u odgovoru za N1.

Ona je dodala da će brzina kojom će se odvijati međustranački dijalog „biti zajednički određena uzimajući u obzir potrebe društva Srbije i vanrednih uslova zbog pandemije“.

„Evropski parlament je ostaje posvećen podršci parlamentu Srbije i spremni smo da olakšamo razvoj širokog međustranačkog dijaloga i izgradnji kosenzusa u sledećem periodu“, rekla je ona.

Fajon je istakla i da najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku i izveštaj ODIHRovih posmatrača na izborima daju jasne smernice o tome koje su suštinske reforme neophodne na putu Srbije ka EU i koja pitanja moraju da se rešavaju u pogledu razvoja izbornog procesa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar