Bilčik i Fajon traže da Dačić otvori dijalog sa opozicijom

Politika 29. okt. 202009:37
Podeli:
Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia, N1

Evropski parlament (EP) uputiće uskoro dva pisma predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću sa pozivom da što pre bude nastavljen dijalog vlasti i opozicije u Srbiji o unapređenju izbornih uslova.

Кako je preneo list Danas pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu, Dačiću će najpre stići pismo predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija a potom i pismo predsednice Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, Tanje Fajon i izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika.

Pročitajte još...

„Pored čestitki šefu srpskog parlamenta na izboru, u pismima evroparlamentaraca biće sadržan poziv Dačiću da što pre bude moguće, nastavi dijalog vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, uz posredovanje EP. Da bi takve diskusije otpočele, biće nužno da Dačić u ime Skupštine Srbije, sa Evropskim palamentom potpiše sporazum kojim se dozvoljava posrednička uloga EP“, preneo je list.

Dodaje se da bi Dačić trebalo da bude glavni predstavnik vlasti u tim razgovorima dok će EP predstavljati Tanja Fajon i Bilčik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar