Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici poželo je danas u svoje i u ime EU mir i sreću za Uskrs svima u Srbiji i poručio da je u ova teška vremena u odgovoru na koronavirus solidarnost potrebna više nego ikada.

Fabrici je rekao da koronavirus obavezuje da se ostane kod kuće i da ljudi to treba da prihvate, ali da dok vrata domova ostaju zatvorena „srca moraju ostati otvorena“.

„Evropa i ceo svet prolaze kroz veoma teška vremena u odgovoru na to treba nam solidrarnost više nego ikad ranije. Solidarnost mora biti naša snaga vodilja kako među bližnjima tako ka onima kojima je sada najpotrebnija. Zajedničko delovanje treba da bude osnov svih naših planova jer niko ne može sam da prebrodi ovaj izazov“, poručio je Fabrici.

U uskršnjoj poruci preko Tvitera koju je uputio na srpskom, Fabrici je rekao da veruje da se Evropa tako ponaša i da mu je drago što vidi da je „Srbija deo iste zajedničke inspiracije“.

„Uskrs govori o ponovnom rođenju i nadi, pazimo jedni druge i udružimo svoje snage da prevaziđemo ove teške dane, Srećan Uskrs, rekao je Fabrici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram