Vuk Drašković dao je intervju televiziji N1, tokom koga je, odgovarajući na pitanja novinara Branislava Šovljanskog, pričao i o greškama Aleksandra Vučića, ali i tome kako će završiti Srbija ako ne krene putem Zapada u pogledu sankcija.

Upitan da prokomentariše izjavu Aleksandra Vučića iz 2003. godine, kada je rekao da će „Srbija vratiti Knin kada bude dovoljno ekonomski jaka“, kao i da je Drašković uvek bio „na strani srpskih neprijatelja“, on kaže da je Vučić svoje greške priznao i odrekao ih se.

„Kad već pominjete Aleksandra Vučića, pomenite i da je 2012, odnosno 2013. napisao komentar za dnevni list ‘Danas’ u kojem se odrekao grešaka iz svoje prošlosti. Priznao je da je partija koju je vodio počinila toliko velike greške da ih ne bi primetili ni da padne Berlinski zid. I ja sam pravio velike greške, ali onda sam se distancirao od njih. Ako vi na svojim greškama i zabludama učite, onda to nije nikakav zločin ili greh“, rekao je Drašković na N1.

Šovljanski ga je upitao da li misli da ova vlast može da se opredeli za zapadni put, sada kada je Srbija na velikoj prekretnici, kako je prethodno istakao.

„Mora – ili će biti balkanska Venecuela ili Sirija. Moramo na civilizovanu i normalnu stranu sveta. I Rusija će se vratiti toj strani kad se ovo zlo okonča, kad neki novi ljudi povedu Rusiju“, zaključio je.

BONUS VIDEO Šovaljanski suočio Vuka sa Daninim mestom u odboru NIS-a: Predsednik SPO-a se vadio na UDBU

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare