Vuk Drašković dao je intervju televiziji N1, tokom koga je, odgovarajući na pitanja novinara Branislava Šovljanskog, pričao i o mestu svoje supruge u upravnom odboru ruske firme NIS, gde Dana Drašković već 13 godina prima po 770.000 dinara mesečno.

Drašković se u pomenutom intervjuu založio za hitne sankcije protiv „zločinačke Rusije“, Putina je uporedio s Hitlerom, ali je odbio da se izjasni o tome da li će njegova supruga Danica (77) kao moralni čin podneti ostavku na mesto člana borda direktora NIS-a koji je u većinskom ruskom vlasništvu i u kome mesečno prima oko 770.000 dinara još od 2009. godine.

„Sankcije su moralni otklon, civilizacijski otklon od toga režima zločina koji je pogazio ne međunarodni zakon, nego svu povelju UN. Tu nema kolebanja. Putin je rekao da su Ukrajinci istorijska greška koju će on da ispravi. Hitler je 1938. rekao bukvalno isto – da su Austrijanci isto greška. Putin je izjavom da ide da brani ruski svet u Donbasu opet kopirao Hitlera, jer je on rekao da ide u Sudete da bi zaštitio germanski svet“, rekao je Drašković na N1.

„Meni se tako čini da će biti, da će Putinova armada polupati i spaliti, uspostaviti ako treba i mir groblja, svu istočnu Ukrajinu, da bi odsekli taj ostatak ukrajinske države od Crnog mora. I verovatno umorni od smrti, i Ukrajinci će stati. Ali neće niko prihvatiti da je to kraj. Nijedna država na svetu neće priznati tu okupaciju“, kazao je Drašković, nakon čega je usledilo pitanje novinara:

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li bi onda bilo moralno da Vaša supruga, koja sedi u Upravnom odboru NIS-a, da napusti to mesto“.

„Ja nisam pomenuo Rusiju kao državu kao zlo, ni ruski narod, ja govorim da je i ruski narod velika žrtva ovoga što se događ“, odgovorio je Drašković, ali je voditelj emisije nastavio da insistira na tome da dobije odgovor na postavljeno pitanje:

„Ali, Rusija energetski ucenjuju druge države, možda bi ostavka bila moralni čin?“

„Ja sam Vam odgovorio na pitanje, izvinite, smatram to besmislenim“, poručio je Drašković i na taj način praktično odbio da se izjasni da li će Danica Drašković (77) napustiti bord direktora NiS-a u kome od 2009. godine mesečno prima oko 770.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare