Ivana Parlić
Ivana Parlić

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić objavila je da je devojčica Zorana Mihajlović koja je pre dve nedelje preko noći odvedena iz hraniteljske porodice da bi bila usvojena u Švedskoj, vraćena u Nedeljice.

„Narode moj dragi, vraćena je malena Zorana. Jutros je u svojoj školi i drugarima u Nedeljicama“, napisala je Parlić na Tviteru.

U razgovoru za Nova.rs kaže da je ovu informaciju saznala jutros od meštana Nedeljica.

Ivana Parlić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Javili su mi da se mala Zorana vratila svojoj hraniteljskoj porodici i da se jutros pojavila u svojoj grupici u predškolskom. Ljudi su presrećni, svi se raduju, a mogu vam reći da ni ja ne skidam osmeh s lica. To je jedna velika pobeda“, navodi Parlić i dodaje:

„Kada sam o ovom slučaju govorila u skupštini ostavila sa resornom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava i ministarki Dariji Kisić rok od 15 dana da vrate dete i ovo je potvrda da su popustili pred pritiskom javnosti. Ostaje da nam obajsne gde je dete bilo u međuvremenu, a onda ćemo se pozabaviti i sa ugovorim aza 71 dete, koji su na spisku za usvajanje u Švedskoj“.

Pročitajte još...

Podsetimo, Ivana Parlić je na jednoj od prošlih sednica Skupštine Srbije poostavila pitanje ministarki Dariji Kisić Tepavčević da li je njeno ministarstvo upoznato s tim da je “12. decembra šestogodišnja devojčica Zorana Mihajlović odvedena u Švedsku iz svog jedinog doma, iz sela Brezjak, za koje Rio Tinto ima planove da nestane s lica zemlje”.

„Živela je u hraniteljskoj porodici od drugog meseca svog života. Hraniteljka Zora Marković je jedina majka koju devojčica zna i saznala je nedavno da će devojčica ekspresno biti poslata u Švedsku. Da li ovaj maleni građanin države Srbije ima pravo da živi svoj život u svoj zemlji, da govori svojim jezikom, među svojim narodom? Za usvajanje srpske dece kad je u pitanju stranac nadležan je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava. Dakle šestogodišnju Zoranu je iz hraniteljske porodice, iz svoje kuće, svog sela, svog vrtića, otgrla svojom odlukom Darija Kisić Tepavčević”, rekla je Parlić i dodala:

“Da li znate da postoji cenovnik po kojem se usvajaju deca iz Srbije u Švedskoj, tačnije prodaju? Ko vas je ovlastio da prodajete decu strancima? Trenutno 71 dete čeka da bude prodato strancima. Usvojenje se odvija po sramnom ugovoru sa stranim kompanijama koji je Srbija potpisala sa sedam stranih kompanija 2019. godine, kada je ministar za rad i socijalna pitanja bio Zoran Đorđević, današnji direktor Pošte Srbije“. Zar mi kao društvo ne možemo da othranimo, da podignemo 71 dete? Da li je ovo odmazda aktivistima Ne damo Jadar, koji su ovo dete gledali i odgajali kao svoje“, upitala je Parlić.

BONUS VIDEO: Teške optužbe na sednici Skupštine – „Vlast prodaje srpsku decu Švedskoj, 71 dete na spisku“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare