Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC, Shutterstock

Novi gradonačelnik Beograda naložio je svojim nadležnim službama da raskinu ugovor koji je Grad Beograd prošle godine sklopio s najelitnijim košarkaškim takmičenjem u Evropi, Evroligom.

Razlog za to je animozitet Aleksandra Šapića prema svim projektima prethodne gradske vlasti na čelu s Goranom Vesićem. Ovo je poslednja u nizu odluka novog prvog čoveka prestonice, koji već mesecima unazad raskida sve ugovore i projekte koje je pokrenula prethodna SNS ekipa.

O čemu se radi? Zahvaljujući, između ostalog, činjenici da je Beograd u poslednje četiri godine dva puta organizovao fajnal for Evrolige, gradski čelnici koji su bili uključeni u njihovu organizaciju ostvarili su dobre kontakte s Đordijem Bartomeuom, donedavno prvim čovekom najjačeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Kao posledica toga, prošle godine došao je ugovor s Evroligom prema kojem je Beogradu tokom cele ove godine obezbeđeno reklamiranje na led panoima tokom utakmica u ovom takmičenju u najposećenijim sportskim halama u Evropi. Ti panoi se vide u direktnim prenosima svih utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Šapić je svojim saradnicima rekao da ne želi da nastavlja projekte koje je pokrenula prethodna vlast u gradu, što je izazvalo šok zvaničnika Evrolige koji su zapanjeni time da jedna od najatraktivnijih evropskih turističkih prestonica, Beograd, odbija besplatnu reklamu u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju zbog rata dva politička vladajuća klana u Srbiji.

Nova.rs je imala uvid u ugovor koji je Grad Beograd potpisao s Evroligom i koji omogućava besplatnu reklamu za grad.

Aleksandar Šapić ne daje izjave za Nova.rs. S druge strane, iz Evrolige nam je nezvanično rečeno da oni nemaju ovakve informacije.

Nova.rs ipak stoji pri svojoj priči, što će uostalom biti vidljivo na svim utakmicama Evrolige, počev već od ovog kola.

BONUS VIDEO: Svi Šapićevi gafovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare