Nakon što je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio snimak na kom se vidi kako se SNS “uvozi glasače” u glavni grad Srbije uoči izbora, portalu Nova.rs je dostavljen novi video u kom je prikazana šema prijavljivanja novih "stanovnika" Beograda.

Na snimku, iza kog stoji Stranka slobode i pravde, a koji je napravljen 3. februara, objašnjeno je na koji način je organizovano izdavanje državljanstva i mesta prebivališta za ljude koji nisu iz Beograda, kao i kako se koordiniše čitavim procesom. Istovremeno, snimljen je i dijalog sa jednim od koordinatora, koji je, prema sopstvenom priznanju, zadužen da obavi taj posao i preuzme uplatnice.

Uvoz sigurnih glasova, sigurni glasovi
Foto: Printscreen/SSP

U razgovoru za Nova.rs, predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu, Mila Popović, navela je da pomenuti snimak, još jedna potvrda da SNS dovodi ljude koji ne žive u Beogradu kako bi povećali broj glasača na izborima.

Pročitajte još...

“Srpska napredna stranka više ne uspeva ni ucenama radnim mestom, ni pritiscima na porodice članova stranke da prikupi dovoljan broj glasova za izbore u Beogradu. Uništili su Beograd i žele da nastave da troše i zloupotrebljavaju milijarde evra na potpuno pogrešne projekte, koji ne koriste Beograđanima. Zato dovode ljude iz Republike Srpske koji ne žive u Beogradu, koji samo zbog izbora postaju “Beograđani” kako bi glasali za SNS”, napominje ona.

Popović naglašava da su naprednjaci, posle prvog snimka, pokušali da promene strategiju izdavanja državljanstva.

“Mi smo i to snimili. To što su nastavili lažno da prijavljuju stanovnike Republike Srpske kao Beograđane i kad smo javnosti prikazali snimke, dokaz je njihove panikem jer gube Beograd. O ovim zloupotrebama obavestićemo Evropsku uniju i OEBS. Beograđani će, verujemo, pokazati da će oni odlučiti u kakvom gradu žele da žive i neće dozvoliti da ih SNS prevari”, zaključila je ona.

Mila Popović Foto: SSP Arhiva

Podsetimo, prethodno je predsednik SSP, Dragan Đilas, objavio snimak na kom se vidi kako vladajuća stranka “uvozi” sigurne glasove iz Republike Srpske.

Na snimku koji je objavio predsednik SSP, navodi se da je jedini uslov za dobijanje državljanstva Srbije, za ljude koji su se krajem prethodnog i početkom ovog meseca pojavili u policijskim stanicama širom Srbije, je da glasaju za SNS.

“Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu“, navode iz te stranke. Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su „preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne“. Kako su naveli iz SSP-a, svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar