Foto:Nova.rs

Predstavnici Evropskog parlamenta predstavili su danas na dijalogu vlasti i opozicije Nacrt sporazuma koji se odnosi na mere za unapređenje izbornog procesa u Srbiji. Portal Nova.rs eksluzivno predstavlja neke od predloga koje su evroparlamentarci dostavili učesnicima pregovora.

Pišu: Nataša Latković i Vojislav Milovančević

Izaslanici iz Evropske unije, Tanja Fajojn, Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn, Eduard Kukan, predstavili su Nacrt sporazuma u 16 tačaka.

Pročitajte još...

Prva mera odnos ise na osnivanje Privremenog nadzornog tela za medije. Prema Nacrtu, šest članova bi trebalo da predloži REM, a preostalih šest članova(foram 3+3) predlaže predsednik Narodne skupštine nakon konsultacija sa poslanicima Evropskog parlamenta.

Nadležnost ovog tela biće praćenje medija, konsultacije, izveštaj o promeni pravilnika za RTS i RTV, davanje mišljenja o radu nezavisnih institucija i njihovim odlukama, informisanje javnosti o svojoj proceni i radu, praćenje i sprovođenje preporuka za privatne emitere sa nacionalnom pokrivenošću, organizovanje redovnih konferencija za medije.

Pogledajte Nacrt sporazuma koji su predložili poslanici EP

Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs
Foto:Nova.rs

BONUS VIDEO Đilas: Pregovori su farsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare