Foto: AMSS, Goran Srdanov/Nova.rs

Osnivač pokreta "SRCE" i kandidat na nedavno održanim predsednički izborima, Zdravko Ponoš, pretohdne nedelje je zadržan na graničnom prelazu Batrovci i bez adekvatnog obrazloženja zadržan gotovo dva sata. U izjavi za Novu, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije je rekao da su ga obavestili da mora da sačeka pripadnike BIA, kako bi ga ispitali, te da su potom carnici počeli da preteresaju njegov auto. Portal Nova.rs došao je do snimka na kom se vidi kako carnici proveravaju automobil bivšeg generala u trenucima kad se sa porodicom vraćao iz Knina.

Ponoš je u razgovoru za Nova.rs objasnio da je carinik pretresao njihove stvari i „zavirio svuda“.

„On je svoj posao završio, ali nam je rekao da i dalje moramo da ostanemo da čekamo“, rekao je on.

Pročitajte još...

Na pitanje šta su mu naveli kao zvanično objašnjenje za zadržavanje, Ponoš je odgovorio da su mu policajci na granici rekli da im je naređeno da ga zadrže, dok ne dođu službenici BIA.

Kako se službenici BIA nisu pojavili, a vest objavljena u medijima, Ponoš je obavešten da može da nastavi svoj put.

„BIA se na kraju nije pojavila nego su mi vratili dokumenta i rekli su mi da sam slobodan. Ja sam tražio da mi daju neki papir na osnovu čega su me zadržali skoro dva sata, na šta su mi oni na to rekli da ne mogu“, izjavio je Ponoš.

Na njegovo pitanje službenicima na granici da li na kraju dolaze pripadnici BIA ili su odustali, Ponošu je odgovoreno da ne mogu to da mu kažu.

„Šta god da su planirali, verovatno je na sam razvoj događaja uticalo to što se ovo odmah pojavilo u medijima“, rekao je on za naš portal.

Pogledajte snimak pretresanja vozila Zdravka Ponoša na graničnom prelazu Batrovci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare