Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ekološki ustanak saopštio je da će sutra, 9. decembra biti organizovan sastanak aktvista i udruženja iz 63 grada na kome će zajednički biti odlučeno o nastavku blokada i protesta, jer su građani, kako kažu, "još uvek daleko od konačne pobede".

„Ovo je važna pobeda građana, jer smo masovnim izlaskom na ulice primorali vlast da odustane od predatorskih zakona – kao što smo tokom proteklih meseci i godina zaustavili MHE na Staroj planini, obuzdali uništavanje Bara Reve i sprečili zakon o vodama“, naveo je Ekološki ustanak.

Ocenjeno je i da su građani „još uvek daleko od konačne pobede“.

„Nemamo vremena za slavlje jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da proteramo Rio Tinto i toksični rudnik iz Srbije, kao i brisanje projekta Jadar iz prostornog plana grada Loznice“, navode u saopštenju.

Iz Ekološkog ustanka poručuju da neće stati dok „ne oteramo sve trovače i zagađivače, bilo domaće, bilo strane“.

„U četvrtak uveče se održava veliki koordinacioni sastanak sa aktivistima i udruženjima iz 63 grada tj. lokacija, gde su prethodnih dana organizovane blokade, a na kom će se zajednički odlučiti o nastavku blokada i protesta, jer uspeh naše borbe zavisi isključivo od zajedništva“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Mogu li aktuelni protesti da budu začetak obojene revolucije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare