Cuta Brnabićki
Aleksandar Jovanović Ćuta i Ana Brnabić Foto:N1/Vesna Lalić/Nova.rs

Elektrodistribucija Beograd ne želi da saopšti informaciju koliko građani Srbije plaćaju struju u dvema vilama na Dedinju, u Užičkoj 23 u kojoj nelegalno živi bivši predsednik Tomislav Nikolić i u “Vili Jovanke Broz” u Bulevaru Kralja Aleksandra 75 koja je nelegalno dodeljena premijerki Srbije i njenoj porodici, kažu u Ekološkom ustanku.

Aleksandar Jovanović Ćuta će, obzirom na ćutanje EDB-a, zatražiti po osnovu prava na informacije od javnog značaja, da se građanima prezentuju računi za struju i infostan koju plaćaju svi građani ove zemlje i to za državne službenike koji bespravno koriste luksuzne objekte.

„Ne može se godinama krasti ugalj sa naših kopova, termoelektrane ložiti na blato, opraštati dug državnim preduzećima iz kojih se takođe isisavaju novci, mesecima neočitavati struja partnerskim firmama i licima bliskim SNS kartelu, plaćati basnoslovni luksuz državnim službenicima, a građani to sve plaćati iz svog džepa, sa novim poskupljenjem i pretiti im isključenjem. Milioni naših građana žive ispod granice siromaštva, iako su zaposleni, jer sa primanjima ne mogu platiti ni ovu cenu struje, niti pristojno nahraniti članove porodice, a kamoli živeti dostojanstven život“, piše u saopštenju Ekološkog ustanka.

Zato, kako dalje navode, pozivaju „bahate državne službenike Brnabić i NIkolić, da nas ne uče kako se štedi struja i zavrću sijalice, već da pod hitno zavrnu ključ u bravi napuštajući nelegalno useljene vile, a novac za održavanje tih vila hitno preusmere u fond za plaćanje struje najugroženijim članovima društva“.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić – Kao sav normalan svet


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare