Foto: M.K./ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages

Pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da je nekadašnji član tog pokreta Đorđe Miketić, koji je sada član stranke Zajedno, ugasio Fejsbuk stranicu "Ekološki ustanak". Kako navodi pokret, time je Miketić "onemogućio da 75.000 pratilaca Ekološkog ustanka budu informisani o aktivnostima na terenu, medijima i institucijama".

Pozvali su sve „članove, saborce i pratioce“ da ubuduće prate na stranici „Ekološki ustanak – Ćuta„.

Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno i lider Ekološkog ustanka, ranije je za Nova.rs rekao da podnosi ostavku na sve funkcije u Zajedno i da svi članovi Ekološkog ustanka napuštaju tu stranku.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nova

Istakao je da je Fejsbuk stranica Ekološkog ustanka preuzeta od strane bivšeg člana Ekološkog ustanka i narodnog poslanika Đorđa Miketića, kome je povereno da bude takozvani super-admin.

„On kontroliše šifru stranice. Njemu je palo na pamet da otme ono što smo krvavo stvarali i da onemogući meni i članovima Ekološkog ustanka da postavljamo objave na sopstvenoj stranici.  Drugim rečima, mi smo isterani iz svoje kuće, tako da 80.000 pratilaca Ekološkog ustanka može da gleda objave isključivo stranke Zajedno“, kaže Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Miketić je objasnio da su stranicu napravili dok su bili neformalna grupa, a da ju je naravio „on lično“ i da je doživela „bum“, tokom blokada Gazele zbog Rio Tinta.

Kako je pojasnio, neke postove, objave na Fejsbuku su oglašavali, putem njegove kartice, jer ja vodio stranicu, o čemu su se neformalno dogovarali.

Đorđe Miketić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Zbog te činjenice Fejskuk je mene prepoznao kao vlasnika stranice, a ne kao administratora i super administratora“, rekao je Miketić za N1. 

Predstavnici Ekološkog pokreta su od Fejsbuka, kako je naveo Miketić, dobili odgovor da je nemoguće da tu stranicu prebace, već da moraju da naprave novu stranicu.

Kaže da je im je ponudio da i dalje koriste stranicu, objavljuju postove, ali da su oni odlučili da se time ne bave, i dodaje da je spreman i da je ugasi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar