Foto: Promo

Pokret Dveri saopštio je danas da je najava predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da će država pokloniti svakom penzioneru po 20.000 dinara u februaru ili martu, neposredno pred najavljivane izbore, "klasičan primer kupovine glasova".

Dveri navode da je „apsolutno degutantno i govoriti o brizi Aleksandra Vučića i njegovog režima o bilo kom delu populacije u Srbiji, pa tako i o penzionerima“, jer je on neko pod čijom vlašću su kriminal i korupcija u Srbiji dostigli vrhunac.

„Penzioneri, kao najstariji deo populacije u Srbiji, bili su maltretirani u toku vanrednog stanja prošle godine da moraju ići u prodavnice u 4.00 ujutru. Tim istim penzionerima je Aleksandar Vučić smanjio penzije šest do 16 odsto. Da je hteo da brine o penzionerima, Vučić penzije ne bi smanjivao, jer je to novac koji su ljudi zaradili tokom svog radnog veka“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da Aleksandar Vučić „očekuje da će sa po 20.000 dinara uspeti da obezbedi većinu od 1.690.000 glasova, koliko penzionera trenutno ima“, a da će „ta njegova kupovina glasova sve građane Srbije koštati oko 287 miliona evra“.

BONUS VIDEO Božo Prelević o političkom hohštapleraju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar