Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Srbijom danas vladaju kupljene diplome i plagirani doktorati, a novi izum vladajuće stranke je novootvoreni privatni fakultet u vlasništvu SNS za dalju kupoprodaju lažnih diploma - Fakultet društvenih nauka", poručuju iz pokreta Dveri.

„Preko 20 profesora i bivših studenata Univerziteta Megatrend, sa krajnje spornim diplomama i naučnim zvanjima, formiralo je „novi Megatrend“ pod imenom Fakultet društvenih nauka, pod apsolutnom kontrolom SNS. Nisu sa Megatrenda samo prešli profesori već su prekopirani i studijski programi ovog čuvenog proizvođača lažnih diploma i doktorata. Osnivač novog partijskog fakulteta je Goran Lalić, član SNS i glavni urednik režimskog portala „Srbija danas“, koji kao i Fakultet društvenih nauka ima sedište u poslovnoj zgradi javnog preduzeća „Jugoimport SDPR“ u Bulevaru umetnosti u Beogradu“, navodi se u saopštenju Dveri.

Kako navode iz ovog pokreta, njihove navode potvrdio je i rektor Megatrenda Mića Jovanović u razgovoru za portal Nova.rs, navodeći da je reč o „jezivoj“ ispovesti o tome kako je nastao Fakultet društvenih nauka.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ne vidimo drugi mogući epilog ove lične ispovesti vlasnika Megatrenda nego da nadležne državne institucije hitno provere akreditacije svih ovih lažnih visokoškolskih ustanova i svima im zabrane rad, a Tužilaštvo ispita navode „o nekom iz političkog vrha“ ko mimo zakona izdaje akreditacije lažnim fakultetima“, navode iz pokreta Dveri, osvrnuvši se na odgovor koji je naš portal dobio od uprave FDN-a.

„Sve to nije ništa prema odgovoru koji je stigao sa Fakulteta društvenih nauka na pitanje novinara portala nova.rs ‘Кako komentarišete navode Boška Obradovića da je reč o fakultetu za obrazovanje partijskih kadrova Srpske napredne stranke’ i druga pitanja, u kome neimenovani autor sa FDN kaže da ‘pitanja nisu tačna’ i moli da ih ne stavljaju ‘u konotaciju sa njima’, preporučujući zainteresovanom novinaru da ih ne spominje u svom tekstu. Inače, kako Dveri saznaju, svi mediji koji su objavili otkrića Boška Obradovića u vezi sa novim privatnim fakultetom pod kontrolom SNS dobili su pretnje da će biti tuženi i da povuku tekstove na ovu temu“, navodi se u saopštenju Dveri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar