Radmila Vasić Foto:Dveri/promo

Pokret Dveri zatražio je danas smenu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića zbog, kako su naveli, nespremnosti zimskih službi koje nisu uspele da spreče "potpuni kolaps" na beogradskim ulicama usled snežnih padavina.

Kako je u saopštenju navela potpredsednica Dveri Radmila Vasić, gradonačelnik je dan pre snega, na sednici Štaba za vanredne situacije rekao da je sve spremno za čišćenje.

„U nedelju ujutru sneg je gradsku vlast ipak ‘iznenadio’ toliko da ga nisu očistili ni tokom celog dana, gradjani su išli peške, a izlazak na auto-put u ranim jutarnjim časovima je bio skoro neprohodan zbog kolone automobila koji su proklizavali“, navela je Vasić.

Prema njenim rečima, autobusi su bili blokirani, tramvaji su stajali u nizu u Bulevaru kralja Aleksandra, a Ustanička ulica i mnoge druge ulice „izgledale su kataklizmično sa polomljenim drvećem, koje su na kraju uklanjali sami gradjani“.

Dveri su zbog toga zatražile smenu Radojičića, Vesića, direktora preduzeća „Beograd put“ Ivana Tejića i direktora preduzeća „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, kao i raskid ugovora o održavanju puteva na teritoriji Beograda sa firmom „Strabag“.

„Zahtevamo preispitivanje i raskid ugovora sa svim privatnim firmama koje su do danas bile zadužene za održavanje puteva na čitavoj teritoriji Srbije, njihovu odgovornost i utvrdjivanje štete koju su naneli državi i gradjanima“, rekla je Vasić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare