Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Poslanici pokreta Dveri predali su Skupštini Srbije zahtev za formiranje dva anketna odvora, koji bi trebalo da preispitaju kako je došlo do katastrofalnog stanja u Elektroprivredi Srbije (EPS) i Republičkom geodstskom zavodu (RGZ), izjavio je lider te partije Boško Obradović.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini, rekao da Dveri traže da se ti odbori formiraju po hitnom postupku i da utvrde šta se tačno dešava u ta dva važna državna resursa, ko je odgovoran za takvo stanje, kao i koje mere treba preduzeti da bi se situacija poboljšala.

#related-news_1

Odbor za EPS bi, prema mišljenju Obradovića, morao da utvrdi kako je došlo do havarije u termoelektrani u Obrenovcu i korišćenja blata umestu uglja i koje su posledice toga, kao i koliko ljudi stvarno radi u tom javnom preduzeću, a koliko je fiktivno zaposleno.

On je podsetio i na izjavu resorne ministarke Zorane Mihajlović, koja je navela da struja poskupljuje zbog katastrofalnog poslovanja EPS, i dodao da bi anketni odbor trebalo da utvrdi ko je kriv i ko će snositi političku odgovornost zbog toga.

Obradović je ukazao da je pad sistema RGZ havarija o kojoj niko od nadležnih nije rekao ni reč, zašto je informacioni sistem bio 28 dana u kolapsu.

Pitanje je da li je hakerski napad bio spolja ili iznutra, kao i ko održava kompjuterski sistem, i zašto je zakazala informatička zaštita, koja je nekad bila dobra, naglasio je on.

BONUS VIDEO Boško Obradović o povratku u parlament i novim ulogama starih lica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar