Foto: Promo

Aktuelna vlast mora pod hitno da usvoji rezoluciju o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku i time jasno stavi do znanja svim međunarodnim institucijama da neće mirno gledati na agresivno falsifikovanje istorije, ocenio je danas potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić.

On je u pisanoj izjavi naveo da prevencija genocida i istina o srpskim stradanjima mora imati važno i značajno mesto u srpskom obrazovanju, nauci i kulturi, jer, kako je ocenio, „jedino tako možemo da obezbedimo sigurnu budućnost za svu našu decu“.

„Snishodljiva politika svih srpskih Vlada u proteklih 20 godina nije dala rezultate u očuvanju mira i stabilnosti regiona“, rekao je Kostić, i ocenio da Vlada Srbije nastavlja da „vodi politiku bivšeg režima i ništa institucionalno nije uradila da se istraže i osude zločini nad Srbima u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Кrajini u građanskom ratu devedesetih godina“.

„Umesto što su naši predsednici Tadić i Vučić išli da se poklone spomen-groblju u Srebrenici, na kom su sahranjeni mnogi koji nemaju nikakve veze sa tragičnim događajima u tom kraju u građanskom ratu, bolje bi im bilo da su posetili bratunačka i srebrenička sela i okolna stratišta Srednjeg Podrinja gde se pouzdano zna da je ubijeno 3.267 Srba, među kojima je bilo na stotine starih lica, žena i dece“, rekao je Kostić.

Međunarodna zajednica, ističe Kostić, već decenijama ćuti kada je u pitanju „državni projekat genocida nad srpskim narodom u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata i krajem prošlog veka, odnosno projekat Jasenovca i mreže logora radi istrebljenja Srba, Jevreja i Roma u fašističkoj NDH“.

Kostić navodi kako Srbija „napokon mora jasno da se izjasni po pitanju višestrukog genocida koji je počinjen nad našim narodom u 20. veku i da o tome upozna međunarodnu javnost, i ukazuje da nametanje Srbima žig genocidnog naroda od strane mnogih država sveta i regiona predstavlja ozbiljan problem za budućnost naše dece“.

VIDEO BONUS: Dragan Đilas o izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar