Foto: Vesna Lalić

Direktor informativne službe Pokreta Dveri Miodrag Preković izjavio je danas da je "reizbor Dragana Bujoševića za direktora, poruka da se uređivačka politika RTS-a neće menjati".

Preković je u pisanoj izjavi naveo da je Bujošević ponovo izabran za direktora RTS-a nakon dva neuspela konkursa prošle godine, iako je na konkursu bilo čak 14 kandidata, „i pored očigledne političke pristrasnosti, ali i ispunjavanja uslova za penziju“.

„Ovaj reizbor je samo pokazatelj da aktuelna vlast nema nameru da išta radi po pitanju poboljšanja medijskih sloboda, odnosno da će nacionalna televizija nastaviti da bude produžena medijska ruka Srpske napredne stranke, a ne javni medijski servis svih građana, kako sada voli da se predstavlja“, rekao je Preković.

On je naveo da „uvođenje pojedinih emisija gde opozicija ima po 30 sekundi da govori, predstavlja samo privid mogućnosti da se čuje drugačije mišljenje od predstavnika vlasti koji svakodnevno zauzimaju sate u informativnim programima RTS“.

Preković je dodao da RTS ima „posebnu medijsku težinu“, pored toga što je nosilac nacionalne frekvencije kao javnog dobra, i zato što bi trebao biti medijski javni servis svih građana, koji plaćaju pretplatu svakoga meseca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar