Foto:Božana Pavlica/FoNet

Srpski pokret Dveri pozvao je građane da u utorak, 29. decembra, u 9 časova, dođu ispred Centra Sava i pokažu da se protive usvajanju Plana detaljne regulacije za Makiško polje.

Sutra će u Centru Sava biti održana sednica Skupštine grada Beograda na kojoj se očekuje usvajanje plana detaljne regulacije Makiškog polja.

Dveri su ocenile da je taj plan direktnoj suprotnosti sa potrebama Beograđana.

Pročitajte još...

„Ovim planom ozbiljno će se dovesti u pitanje vodosnabdevanje Beograda i Beograđana vodom za piće. U postupku donošenja ovog plana isključena je javnost, a građani su bili na sve načine sprečeni da iskoriste svoje pravo da učestvuju i odlučuju“, saopštile su Dveri.

Pokret navodi da su sve preporuke javnosti i stručnih ustanova ignorisane kod izrade plana detaljne regulacije, i da je plan veoma „problematičan“ i sa aspekta važećih zakonskih propisa.

Ocenili su da gradska vlast, po hitnom postupku, želi da preda ili u potpunosti ugrozi buduće snabdevanje vodom za piće sve Beograđane.

Navedeno je da je ovim planom predviđeno da se na Makiškom polju izgradi 12.589 stanova, odnosno preko 4,5 miliona kvadrata poslovno-stambenog prostora, za preko 72.000 ljudi koji bi tu živeli i radili.

„Pored ove gradnje, problem je i izgradnja metroa, jer ovo područje predstavlja najveći bunar zdrave pijaće vode u Beogradu i ogromni potencijal podzemnih voda. Ovim Planom je sve to ugroženo i iz tog razloga ne treba da se nađe na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja je zakazana pred novogodišnje i božićne praznike“, stoji u saopštenju.

Srpski pokret Dveri je danas ponovo predao zahtev za otkazivanje sednice Skupštine grada Beograda gradonačelniku dr Zoranu Radojičiću, predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću i sekretaru Skupštine grada Beograda u kojem ih upozorava da će snositi direktnu odgovornost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare