Tamara Milenkovic Kerkic Dveri
Tamara Milenković Kerkić Foto:FoNet/Milica Vučković

Potpredsednica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković pozavala je svoje kolege u Nišu da na nivou cele opozicije potpišu Protokol o nesaradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), kao i da postignu dogovor da protokol pred predstojeće lokalne izbore potpiše svaki opozicioni subjekt.

„Ja svoj potpis stavljam i moj odgovor je jasan. Saradnju sa SNS-om i SPS-om neću prihvatiti ni u kom obliku i na to se obavezujem svojim punim političkim, građanskim i ljudskim kapacitetima“, navela je Milenković Kerković u saopštenju.

Ocenila je da Nišlije to očekuju od opozicionih političkih stranaka i da je to ;najmanje što zaslužuju u vremenu u kome je teško razlikovati istinu od laži.

„Nakon toga da krenemo, zajedno sa građanima, u borbu za smenu najgore vlasti u istoriji Niša“, kazala je potpredsednica Dveri.

Ona je ocenila da je pred opozicionim strankama u Nišu istorijska odgovornost da, nakon 12 godina, smene lokalnu vlast „jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video“.

„Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom Srpske napredne stranke i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan grad u Srbiji“, dodala je Milenković Kerković.

Prema njenim rečima, pomenute činjenice pred sve opozicione stranke u Nišu postavljaju jasan moralni izbor, a pred građane pravi moralni hazard koji se odnosi na pitanje postizborne saradnje opozicionih subjekata sa sadašnjom vlašću.

„Sada, kada je niška politička scena skoro kompletirana najavom doktora Dragana Milića o ulasku u politiku, ostaje da bude razjašnjeno jedno važno pitanje, bez koga su svaka dalja politička debata, predstavljanje programa i kandidata bespredmetne. A to je, da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora“, naglasila je Milenković Kerković u saopštenju za medije.

Ukoliko to, dodala je ona, Nišlije ne znaju pre izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim i ne žele da se obavežu na jedan takav akt sada, onda je rizik da građani budu prevareni ogroman, dok politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti.

„Ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije Nišlijama već sada daju odgovor na pitanje koje glasi:“Da li se obavezujete da nakon izbora nećete sarađivati sa SNS-om i SPS-om, kao nosiocima 12-godišnje lokalne vlasti“, kazala je Milenković Kerković.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare