Predstavnici opozicije i inicijatori ProGlasa potpisali su sporazum o neophodnim izbornim uslovima za slobodne i poštene izbore Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pokret Dveri podržao je danas "Dogovor za slobodne i poštene izbore", koji je inicirao ProGlas, a potpisale ga dve opozicione, parlamentarne političke grupacije, "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA, saopšteno je danas.

U saopštenju Dveri se navodi da je od velike važnosti što ta inicijativa nije ideološki obojena, već govori o neophodnosti popravljanja izbornih uslova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srbija u ovom trenutku nema pravi demokratski sistem u kome bi građani slobodno birali svoje predstavnike u izbornim utakmicama, već se na veliki broj njih vrši pritisak da zaokruže vladajuću Srpsku naprednu stranku. Ako tome dodamo da su sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pod direktnom kontrolom vladajućeg režima, jasno je da većina građana ne može ni da se adekvatno informiše“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da je njihov stav, što se tiče lokalnih izbora u Beogradu, „da nijedan opozicioni glas ne sme ostati ispod cenzusa kako se ne bi ponovila situacija iz prethodna dva izborna ciklusa kada je opozicija u ukupnom zbiru glasova odnosila pobedu, ali nijednom nije mogla da formira vlast jer su pojedine opozicione liste ostajale ispod cenzusa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar