Foto: Promo

Pokret Dveri saopštio je danas da ne razume “histerične napade” na taj pokret iz Dosta je bilo, navodeći da niko od članova Dveri nije zamerao Saši Raduloviću ministarsko učešće u vladi Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Dveri kažu da pozdravljaju “moderan dolazak” DJB na pozicije antiglobalizma i suverenizma, ali podsećaju da to nije bila ideologija Dosta je bilo prilikom njihovog ulaska u politiku.

Dveri smatraju da bi DJB trebalo da pokaže malo više poštovanja za sve one koji neke od njihovih “novopronađenih patriotskih ideja zastupaju više od 20 godina“.

“Neprestano ponavljanje napada na predsednika Dveri Boška Obradovića koji ovih dana stižu sa zvaničnih adresa ÐB nije nam jasno. Uz Sašu Radulovića, narodni poslanik Boško Obradovuć bio je među prvima koji je uvođenje vanrednog stanja nazvao protivustavnim”, ističe se u saopštenju Dveri.

Pokret Dveri i Dosta je bilo nastupali su zajedno na beogradskim izborima, a njihova lista je nosila naziv „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

Dveri su kasnije postale deo Saveza za Srbiju.

Iz Dveri još poručuju da dva pokreta imaju više sličnosti, nego razlika i da po tom osnovu pre treba da sarađuju, nego da se sukobe, a da je, međutim, DJB izabrao sukob.

“Mi u tome nećemo učestvovati“, zaključucju, jer, kako navode, smatramo da svi treba da se posvete zajedničkoj borbi protiv vlasti, a ne trvenjima u opoziciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare