Bosko Obradovic i Zika Gojkovic
Boško Obradović i Žika Gojković Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Koalicija okupljena oko srpskog pokreta Dveri i frakcije Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, koju predvodi Žika Gojković, predala je Republičkoj izbornoj komisiji svoju listu za parlamentarne izbore, sa 11.099 potpisa građana.

Naziv liste je „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije“.

Listu su predali predsednik pokreta Dveri Boško Obradović i zamenik predsednika frakcije POКS Miloš Parandilović.

Na kutijama u kojima su predati potpisi podrške građana bilo je nacrtano „srce za Srbiju“, a Obradović je za članove RIK doneo cveće umotano u trake u bojama srpske zastave.

Mihailovićeva frakcija POKS: Neregularna lista političkog nomada Boška Obradovića

Frakcija POKS, na čijem je čelu Vojislav Mihailović, saopštila je da će uložiti prigovor RIK na predatu izbornu listu Boška Obradovića jer je, kako su naveli, u njoj sadržana skraćenica POKS, čime se, kako kažu, zloupotrebljava ime političke stranke koja nije u koaliciji sa njim, već u koaliciji NADA.

Kako su naveli u saopštenju, pred Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu se još uvek vodi spor o upisu u registar zastupnika stranke POKS, tako da, kako su istakli, „njeno ime ne može da se koristi u nazivu bilo koje liste do okončanja spora, osim ako vlast drugačije hoće“.

„Ideju monarhije ne mogu da zastupaju politički nomadi poput Boška Obradovića, koji je juče ljotićevac, a danas ravnogorac i koji se seti monarhije samo pred izbore, a pre toga je sarađivao sa svim republikancima, od Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Saše Radulovića, do sada Žike Gojkovića, monarhiste po zadatku režima. Časnu ideju obnove Kraljevine Srbije ne mogu zastupati oni kojima vlast tajno dodeljuje upravne odbore, zaposlenja i članstvo u bordu direktora državnih firmi“, izjavio je Dušan Radosavljević, zamenik predsednika Mihailovićeve frakcije POKS.

BONUS VIDEO: Prvi duel predsedničkih kandidata – gosti Boško Obradović i Srđan Škoro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare