Boško Obradović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da će od novog saziva Skupštine Srbije zahtevati formiranje anketnog odbora koji će ispitati sve činjenice u vezi sa kolapsom sistema u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) i suspenzije troje radnika zbog sumnje u umešanost u hakerski napad na taj sistem.

„Agonija oko hakerskog napada na RGZ, za koji se ne zna da li je došao spolja ili iznutra, traje više od mesec dana, a kulminirala je suspenzijom Dijane K, Steve T. i Zorana B, koji su neprekidno postavljali pitanja kako rukovodstvu RGZ-a, tako i Vladi Srbije o kolapsu ove važne državne institucije“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su ta pitanja postavljale i Dveri, ali da do danas nisu dobile nikakve odgovore.

Taj pokret je pozvao nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Tužilaštva da se obrate široj javnosti u vezi hakerskih napada, kao i rukovodstvo RGZ-a da se izjasni da li su suspendovani radnici sindikalni lideri u toj državnoj instituciji.

„Nedopustivo je da niko od partijskih kadrova SNS-a, od direktora RGZ-a do ministra gradjevinarstva, nije odgovoran i da se ‘kola slome’ uvek na radnicima“, navedeno je u saopštenju.
Ističe se da Dveri izražavaju sumnju u zvaničnu verziju pada kompletnog elektronskog sistema RGZ-a i celokupnu bezbednost čuvanja baze podataka, jer nisu dobile ni odgovor na pitanje da li je tačno da se baza podataka RGZ-a čuva u Hrvatskoj.

Činjenica je, kako je navedeno, da se „aktuelnoj vlasti uopšte ne može verovati i da se sada bave samo kupovinom vremena kako bi i ova afera otišla u zaborav“.

BONUS VIDEO Konstantinović: Hakerski napad na katastar – šta su posledice?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar