Nakon hakerskog napada, katastar ponovo počinje sa radom 20. juna

Biznis 19. jun. 202211:26 > 11:36
Podeli:
Foto:N1

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od ponedeljka, 20. juna, početi s postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa nephodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, dok se kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim sajber napadima.

U zajedničkoj koordiniranoj akciji stručnjaka RGZ, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pripadnika BIA i MUP, i u saradnji sa domaćim i međunarodnim timova inženjera za IT bezbednost, uspešno su sprovedeni sigurnosni protokoli u cilju zaštite kompletnog IT sistema, saopšteno je iz RGZ.

RGZ je bio meta intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Srbije, navodi se na sajtu Republičkog geodetskog zavoda.

RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka, 14. juna 2022. godine, počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.

BONUS VIDEO Koje su posledice što RGZ ne radi već četvrti dan zbog hakerskog napada?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar