Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri ocenio je danas da veliki broj preminulih zdravstvenih radnika zaslužuje dan žalosti.

„Predsednica Vlade (Ana Brnabić) koja rukovodi Kriznim štabom, zajedno sa ključnim ministrima članovima, nije pokazala zabrinutost niti pokrenula istragu o tolikom broju umrlih lekara, koji bi u normalnim zemljama bio proglašen nacionalnom katastrofom i zaslužio bar dan žalosti. Odgovoran predsednik Vlade i odgovorni ministri jedne demokratske Vlade bi zbog ovoga momentalno podneli neopozivu ostavku. Na žalost, to je oblast u kojoj nismo baš toliko bolji od ostatka sveta“, naveli su iz Dveri u saopštenju.

Oni su ocenili „zapanjujućim“ podatak da je broj umrlih lekara, stomatologa i farmaceuta prešao broj od stotinu i ne vidi se gde će se zaustaviti.

„Lekari republičkog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, odlikovani i oni koji to tek očekuju, u vreme najjačeg ‘zatvaranja’ u najozbiljnijim evropskim državama, upozoravaju da očekuju novi skok obolelih, nakon povratka sa skijališta gde se srpska ‘elita’ zabavljala u prepunim kafićima i restoranima. Ovo će naravno, ponovo popuniti bolničke kapacitete i dovesti do novog usijanja i stradanja lekara i ostalog osoblja na ‘prvim linijama'“, navode Dveri.

Kako su ocenili, novi statistički podaci potvrđuju „ono što se videlo već u novembru“ kada je zabeležen neverovatan skok smrtnosti stanovništva Srbije u odnosu na isti period prethodne godine od 35,6 odsto.

„Sada nam je saopšteno da je broj umrlih u odnosu na prošlu godinu veći za skoro 14 odsto. Ako znamo da je bukvalno svaki segment društvenog delovanja upregnut u proizvodnju velike laži, možemo sa visokim stepenom verovatnoće pretpostaviti da su zastrašujući podaci Zavoda za statistiku isfabrikovani u željenom smeru i da je broj umrlih, na žalost, daleko veći“, kazali su iz Dveri.

Kako su naveli, „nisu čuli“ da je ispražnjen neki ugostiteljski objekat na Kopaoniku ili Zlatiboru, a ni da su kažnjeni vlasnici tih objekata.

„Da se visokim novčanim kaznama kažnjavaju i svi prisutni na ‘žurkama’ kao u Velikoj Britaniji sve bi naravno bilo mnogo drugačije“, ocenile su Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar