Predrag Kon Foto:FoNet/Božana Pavlica

Nakon sednice Kriznog štaba javnosti se obratio i dr Predrag Kon i dr Udovičić sa najnovijim informacijama o stanju sa epidemijom koronavirusa. Kon se prilikom odgovora na pitanja medija dotakao i preminulih lekara, rekavši da podržava inicijativu da se njihova smrt istraži.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemam komentar da li bih podržao protest lekara. Treba, jednostavno istražiti ovo sve. Ja ne mogu da govorim o smenama, jer je to u nadležnosti onih koji rukovode bolnicama“, započeo je dr Kon.

„Jasno je da se sve radi da se ljudi zaštite. Jesu li svi zadovoljni – vidimo da nisu. Uputstva, međutim, ostaju ista. Treba shvatiti da su stručno/metodološka uputstva jasno napisana, ali koliko se poštuju to zavisi od svake ustanove. Uputstva su data“, rekao je on.

Kon je ranije, prilikom razgovora za Nova.rs, rekao da veruje da je do zaražavanja došlo prilikom „pauza za kafu“.

„Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza“, rekao je on tada za naš portal. 

U Srbiji je u posednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 1.926 osoba, a preminulo je 16 ljudi. Testirano je 11.699 građana, a na respiratorima je 129 pacijenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar