Foto:N1

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je "svanuo 1. maj u Srbiji u kojoj većina zaposlenih prima zaradu na nivou minimalne, zemlji rada na crno u kojoj su radnici primorani da rade nekoliko poslova da bi preživeli".

„Praznik rada se proslavlja radno u državi u kojoj su pogibije, teške povrede radnika i hronična oboljenja zaposlenih na radnim mestima svakodnevna pojava i koja je život radnika procenila na 8.472,44 evra koliko su dobile porodice rudara stradalih na radu. I ne žali za njima“, navodi se u saopštenju.

DS navodi da su oni koji imaju mogućnosti, povodom proslave Međunarodnog dana rada, „raspalili roštilje u Srbiji u kojoj se podrazumeva neplaćeni prekovremeni rad, deo plate u koverti i doživotni rad na odredjeno vreme“.

„Pojedini će obeležiti ovaj datum boreći se žustro protiv zamišljenog neprijatelja, baš kao u karate katama, dok su pravi neprijatelji radnika veoma stvarni i uočljivi iz daleka. To su sumnjivi ‘investitori’ promovisani u novu poslovnu elitu koja ne poštuju zakone svakim delom svog bića“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je „to država urušenog sistema podele vlasti i zarobljenih institucija koje još postoje samo kao servis tim sumnjivim ‘investitorima’, isključivo da bi im uklonili konkurenciju i zaštitili njihove privilegije“.

„Poseban problem predstavlja besmisleni sistem subvencionisanja ‘stranih investitora’ kojim je odnarodjena vlast u Srbiji točak istorije okrenula tako da radnici praktično plaćaju da bi radili! To nije za čestitanje“, navodi DS.

BONUS VIDEO Opasuljivanje na sindikalnom protestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar