Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da tužilaštvo i policija "odmah preduzmu zakonske mere protiv autora i svih ostalih koji su učestvovali u objavljivanju nazovi knjige Vojislava Šešelja u kojoj se na najprimitivniji način vređa potpredsednica DS Aleksandra Jerkov".

„Sadržaj knjige, ukoliko uopšte postoji, javnosti nije poznat, ali su objavljene fotografije korica više nego dovoljan razlog da državni organi reaguju i spreče distribuciju tog skaradnog pamfleta“, saopštila je Informativna služba DS.

U saopštenju se navodi i da je „politički otac Aleksandra Vučića pravosnažno osuđen pred Haškim sudom“ kojeg je Srbija priznala još u vreme kada je predsednik Srbije bio Slobodan Milošević, te nadležni organi Srbije „sada ne mogu imati nikakvu dilemu o tome šta i kako da urade povodom ove knjige-uvrede“.

„DS će do kraja insistirati na tome da nas državni organi zvanično obaveste o tome šta su preduzeli protiv onih koji na ovaj način vređaju javni moral i sa kakvim motivima je to urađeno“, navedeno je u saopšenju.

Stranka slobode i pravde (SSP) takođe je danas zahtevala od tužilastva da hitno zabrani distribuciju i prodaju knjige Šešelja, koja, kako navode, „već u naslovu primitivno vređa (funkcionerku DS-a) Aleksandru Jerkov“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar