Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) osudila je danas "prostačke uvrede" koje je izrekao ministar kulture i javnog informisanja u tehničkom mandatu Vladan Vukosavljević, na račun sagovornika lista Danas koji su komentarisali njegovu poruku u kojoj je prvom uredniku Danasa Grujici Spasoviću uputio "saučešće zbog smrti komunizma".

„Vukosavljević je u svom primitivnom odgovoru najviše vređao novinara Nedima Sejdinovića i time na najbolji način pokazao u kako jadnom stanju su oblasti i kulture i javnog informisanja u današnjoj Srbiji kada im je Vukosavljević ministar“, saopštila je Informativna služba DS.

Kako je navedeno „ni u jednoj demokratskoj zemlji, Vukosavljević ne bi ostao ministar ni sekunde posle ovakvog sramnog istupa u javnosti, a samo u Srbiji skrojenoj po meri Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke može se, verovatno s pravom, nadati još jednom mandatu“.

„DS podržava stavove koje su u anketi zastupali ‘Danasovi’ sagovornici Nedim Sejdinović, Mihal Ramač, Duško Radosavljević i Branko Vučković. Pozivamo ih da se u svom javnom angažmanu ni ubuduće ne povlače pred prostaklukom i verbalnim nasiljem vladajućeg režima“, naglašeno je u saopštenju.

Ministar je u petak na i-mejl glavnog urednika lista „Danas“ poslao svoj odgovor na tekst objavljen u tom listu u rubrici „Pitanje i odgovor“ u kojem je vređao sagovornike lista.

„Učesnicima ‘ankete’ Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička, ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune“, napisao je Vukosavljević.

U rubrici „Danasa“ na koju je reagovao ministar, stavove su izneli novinari Nedim Sejdinović i Mihal Ramač, Branko Vučković, i politikolog Duško Radosavljević.

Oni su komentarisali Vukosavljevićev javni istup u kojem je ministar, uz uvrede, prvom glavnom uredniku Danasa Grujici Spasoviću izjavio „saučešće zbog smrti komunizma“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare