Foto: Promo

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) je zatražilo od premijerke Srbije Ane Brnabić da pokrene postupak za hitno smenjivanje ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića zbog njegovog, kako su naveli, "necivilizovanog istupa u komunikaciji sa medijima i uvreda koje je izneo na račun novinara".

Ministar je u petak na i-mejl glavnog urednika lista „Danas“ poslao svoj odgovor na tekst objavljen u tom listu u rubrici „Pitanje i odgovor“ u kojem je vređao sagovornike lista.

„Učesnicima ‘ankete’ Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička, ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune“, napisao je Vukosavljević.

Sejdinović je bivši predsednik NDNV-a.

U rubrici „Danasa“ na koju je reagovao ministar, stavove su izneli novinari Nedim Sejdinović i Mihal Ramač, Branko Vučković, i politikolog Duško Radosavljević.

Oni su komentarisali Vukosavljevićev javni istup u kojem je ministar, uz uvrede, prvom glavnom uredniku Danasa Grujici Spasoviću izjavio „saučešće zbog smrti komunizma“.

„NDNV upozorava premijerku da bi izostanak reakcije na ovakve beskrupulozne istupe ministra Vukosavljevića bio veoma opasan po dalje funkcionisanje medijske zajednice u Srbiji, jer bi to značilo da su zakoni u potpunosti potčinjeni hirovima pojedinaca na vlasti. Uz to, nedopustivo je da se ministar u čijem je resoru i negovanje javne reči, na ovaj način obraća javnosti“, poručilo je NDNV.

Udruženje je podsetilo da građani i građanke imaju pravo na dostojanstveno i civilizovano obraćanje onih čija je funkcija plaćena novcem poreskih obveznika Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar