Šabac
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dodela Povelje počasnog građanina, Aprilske nagrade i ključeva grada Šapca koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio "za svoj doprinos razvoju demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda", predstavlja ruganje građanima tog grada, ocenila je danas Demokratska stranka Šapca.

„Ova sramna vest je ruganje građanima Šapca, ali i svim građanima Srbije koji svedoče svakodnevnom urušavanju demokratskih vrednosti, ljudskih prava i sloboda od strane režima koji je ogrezao u kriminalu. Ova vest i na najbolji način oslikava aktuelnu gradsku vlast. Način na koji gradski vlastodršci demonstriraju lojalnost prema svom vođi, uplašeni za svoje pozicije u vremenu kada nijedan pripadnik kriminalizovanog režima nije siguran za svoju poziciju, ispod je svakog nivoa primerenog savremenim, demokratskim društvima“, navodi se u saopštenju demokrata Šapca.

Demokrate podsećaju da je ta stranka bila najodgovornija za razvoj grada Šapca u poslednjih dvadeset godina i da će to doba „ostati upamćeno kao period u kom je Šabac doživeo prosperitet“

„Odgovornost koju smo tada imali ni danas nije manja. Obećavamo da će jedna od prvih odluka nove gradske vlasti, čim se raspadne već urušena kriminalna struktura režima, biti poništavanje ove sramne odluke“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke Šapca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare