DS: Vučićev režim pokrovitelj peticije za oslobađanje Zvezdana Jovanovića

Politika 02. okt. 202112:01
Podeli:
Tužilaštvo da ispita da li je Ðilas podmetnuo požar
Foto: printscreen/Tanjug

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da „režim Aleksandra Vučića“ stoji iza peticije za oslobađanje Zvezdana Jovanovića koji je pravosnažno osuđen za ubistvo nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

DS je u saopštenju podsetila da je peticiju pokrenula fondacija Dragana Vasiljkovića, „osuđenog ratnog zločinca organima gonjenja poznatog kao kapetan Dragan“.

„Sasvim je jasno da je režim Aleksandra Vučića pokrovitelj ove sramotne akcije prikupljanja potpisa za oslobađanje Zvezdana Jovanovića i da je ovo još jedna osveta ubijenom predsedniku Demokratske stranke Zoranu Đinđiću od onih koji su to ubistvo po sopstvenim rečima proslavili tako što su se napili od sreće“, naveo je član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević.

Ocenio je da je „zadatak kapetana Dragana“ da „čestim napadima na demokratske vlasti posle 5. oktobra i još češćim gostovanjima na režimskim televizijama Vučiću osigura podršku ekstremnih desničarskih grupa“.

„Kapetan Dragan svojom prošlošću osuđenog ratnog zločinca predstavlja svojevrsnu štaku za Vučićev poljuljani imidž srpskog nacionaliste i patriote pred desničarima. Ne bih isključio mogućnost da mu Vučić napravi i stranku kako bi ga kandidovao na izborima i zadržao kontrolu nad ekstremnim desničarskim organizacijama“, dodao je Milivojević.

Bonus video: Šta je vlast prihvatila, a opozicija odbacila

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar