Foto:EPA-EFE/STRINGER

"Demokratska stranka obaveštava javnost da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, gostujući na jednoj režimskoj televiziji, eksplicitno izjavio da su mu sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovi neimenovani drugovi poklonili "džak sa parama", stan i auto kada je izašao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd", navedeno je u saopštenju DS.

„Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska stranka tvrdi sve vreme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti. Vučićev režim nesumnjivo stoji i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojoj se traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr Zorana Đinđića“, tvrde demokrate.

Demokratska stranka poziva Poresku upravu da obavezno proveri poreklo novca i imovine koju su mladi Vučić i njegovi anonimni drugovi poklonili Draganu Vasiljkoviću.

„Ako poreznici baš ovih dana proveravaju ko su klijenti turističkih agencija koji plaćaju najskuplje turističke aranžmane, onda su u obavezi da provere i otkud novac i imovina u ukupnoj vrednosti od oko 100.000 evra osobama koje zvanično nemaju nikakva legalna primanja, ili su im ta primanja toliko mala da nisu mogli da ih još i doniraju bivšem zatvoreniku“, dodaje se u saopštenju.

„Aleksandar Vučić može da se ljuti koliko hoće i vrišti po režimskim medijima kako mu opozicija napada porodicu, ali je u obavezi da odgovori otkud njegovom sinu i njegovom društvu ‘džak para‘, ili da dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisala Informativna služba Demokratske stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare