Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) isključuje sve njene članove koji otvoreno ne podržavaju vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju, nekoliko nastavnika koji su kritikovali vlast isključeno je iz tog sindikata, a protiv ostalih „nepodobnih se pokreću postupci“.

Iz DS-a su ocenili da sindikat povremeno upućuje „blagu“ kritiku prema Ministarstvu prosvete „kako bi opravdao postojanje“, kao i da se svi protesti koje taj USPRS organizuje, „pokreću sa ciljem da se na njima pojavi mali broj nastavnika, čime su osudjeni na propast“.

Član resornog odbora za obrazovanje DS Aca Jovan Krstić naveo je u saopštenju da je on bio jedan od osnivača tog USPRS-a, ali da se isčlanio iz njega kada se taj sindikat „stavio u službu Srpske napredne stranke“.

„Veliki broj mojih kolega ipak je nastavio sindikalnu borbu i gotovo svakodnevno me obaveštavaju kakve pritiske trpe zbog svojih opozicionih stavova“, rekao je Krstić.

Bonus video – Protestna šetnja prosvetara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare