Foto: Radio 021

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu zatražio je danas od nadležnog tužilaštva da odmah pokrene istragu protiv organizatora i nalogodavaca šetnje na Limanu u kojem su gotovo isključivo učestvovala deca školskog uzrasta.

„Novosadska policija je dužna da obavesti i državne službe koje se bave zaštitom dece i maloletnika i čitavu javnost o tome ko su organizatori i sa kakvim motivima su poveli zloslutni marš u kojem su nošena obeležja vladajuće Srpske napredne stranke i slike vodje vladajućeg režima Aleksandra Vučića“, navodi DS u saopštenju.

Dodali su da je razlog više za reakciju nadležnih državnih organa, informacija koja prenose pojedini mediji, a prema kojim su deca bila plaćena da učestvuju u maršu – kome se u javnosti ne zna ni povod ni cilj.

DS je tražila i da javnost „mora odmah znati ko je, imenom i prezimenom, delio novac deci i kako je taj novac obezbedjen“.

Grupa opozicionih stranaka saopštila je ranije danas da je grupa mladih osoba šetala ulicom u naselju Liman i nosila obeležja vladajuće Srpske napredne stranke i sliku predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare