Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da vlast u Novom Sadu sprovodi represiju nad građanima koji nisu glasali za Srpsku naprednu stranku (SNS) i zahtevala od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da prestane da "izaziva nemir i paniku".

U saopštenju SSP navodi se da su proteklih noći prefarbane fasade i ulazi u dvadesetak zgrada na Limanu, a da je danas grupa mladih prošla glavnom ulicom tog dela Novog Sada noseći obeležja SNS-a, sliku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i transparent s natpisom: „Predaja nije opcija – Unija mladih Novi Sad“.

U saopštenju SSP-a ocenjeno je da Aleksandar Vučić, preko Miloša Vučevića, ovih dana disciplinuje neposlušne stanovnike Limana koji su na izborima za savete mesnih zajednica glasali za nezavisne kandidate.

SSP dodaje da se Novosadjani pitaju da li će im „jurišnici“ SNS dolaziti na vrata, presretati ih i „gepekovati“ zbog „neposlušnosti“, zbog čega se proizvodi atmosfera uvoda u „Kristalnu noć“ i da li će im biti uvedeno nošenje trake oko ruke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare