Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) osudila je danas napad na sina predsednika Progresivno demokratske stranke Kosova Nenada Rašića u Lapljem Selu kod Gračanice i upozorila predstavnike Srpske liste "i njihove šefove iz Beograda" da političke neistomišljenike ne nazivaju "izdajnicima i saradnicima vlasti u Prištini".

Iz DS su ocenili da „nije dovoljno retorički osuditi nasilje“ već su zatražili od predstavnika Srpske liste da „ne podstiču targetiranje“ političkih neistomišljenika među Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Neka polomljeni zubi osamnaestogodišnjeg mladića bude poslednji nemili događaj za Srbe na Kosovu i Metohiji. Podsećamo da je Oliver Ivanović životom platio, a javnost i dalje nema odgovor na pitanje ko ga je i zašto ubio. Nema odgovora, ali se ne zaboravlja kakvom je medijskom linču bio izložen u vremenu koje je predhodilo tragičnom događaju“, piše u saopštenju.

Policija Kosova ranije je saopštila da je privela osam osoba, medju kojima i jednog maloletnika, zbog sumnje da su napali sina lidera Progresivno demokratske stranke Kosova.

Rašić je zbog svojih političkih stavova često izložen kritikama visokih zvaničnika u Srbiji ali i predstavnika Srpske liste, koja ima podršku zvaničnog Beograda.

On je uoči izbora i nakon prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, održanih 14. februara, govorio o mogućnosti da Srpska lista pokušava da manipuliše glasovima, odnosno da se vrši pritisak na glasače da glasaju za Adrijanu Hodžić ispred Bošnjačke gradjanske inicijative „Ujedinjena zajednica“ i za „Romsku inicijativu“, što tvrde i ostali bošnjački i romski političari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar