Aleksandar Šapić Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Beograd ocenio je da izjava gradonačelnika Aleksandra Šapića da "ne postoji institucija koja bi procenila ugroženost Savskog nasipa" zvuči "tragikomično".

DS se pita koga Šapić štiti izjavom kako nije ugrožen Savski nasip, već mahom nelegalni objekti uz obalu.

„Štiti li on to, zapravo, kriminalce koji zarad sopstvenog profita ugrožavaju bezbednost desetina hiljada Beograđana ili bi trebalo ipak da štiti upravo te iste građane i njihovo pravo na bezbedan život“, navedeno je u saopštenju.

Demokrate su pozvale gradonačelnika Beograda da, ukoliko već sam ne zna koje sve institucije postoje i čime se one bave, pita nekoga ko to zna, ili naprosto časno podnese ostavku i svoje mesto prepusti nekome ko ume da obavlja taj posao.

„Podsećamo da je Akademija inženjerskih nauka Srbije već detaljno iznela i obrazložila svoj stav o ugroženosti Savskog nasipa u kojem je pobrojano najmanje 11 uzroka, mahom dela ljudskog nemara poput bušenja nasipa za vodovodne cevi, nelegalnih pešačkih i automobilskih staza, kao i građenja nelegalnih poprečnih nasipa preko korita za odvodnjavanje“, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO Buna protiv mafije – protest zbog ugroženosti vodoizvorišta i nelegalne gradnje splavova

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)