Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji predstavlja dokaz da je Vlada izgubila poverenje u tom parlamentu i da je njena proevropska orijentacija dovedena u pitanje, ocenila je danas Demokratska stranka (DS).

„Evropski parlament otvoreno ističe da Vlada Srbije mora da predje sa reči na dela i da prestane sa vodjenjem anti-EU propagande, gde organizovanom kampanjom dezinformacija Vlada okreće gradjane protiv Evropske unije, iako se zvanično zalaže za ulazak u EU… Srbija je prva država kandidat za članstvo u EU u kojoj Vlada otvoreno propagira neulazak u EU i napada suštinske vrednosti EU“, navodi se u saopštenju.

DS ocenjuje da takvo ponašanje govori da predstavnici vlasti apsolutno ne razumeju proces evropskih integracija u kom se nalaze, niti koje su posledice njihovih dela, kako po Vladu u kojoj sede, tako i po sadašnje i buduće generacije gradjana Srbije.

„Posebno se zahteva rasvetljavanje slučajeva visoke korupcije poput Jovanjice, Krušika, Savamale i Telekoma. Od Srbije se zahteva da se pozabavi organizovanim kriminalom koji sad već poprima medjunarodni obuhvat i karakter. Srbija je označena kao čest izvor regionalnih kampanja dezinformacija na Zapadnom Balkanu. Sve ovo ukazuje da Srbija sve više biva gledana kao regionalni izvor problema, nešto što nije bio slučaj od 5. oktobra 2000. godine“, navodi se.

Demokrate dodaju da reakcije državnog rukovodstva na tu rezoluciju govore o nespremnosti da se pogleda istini u oči i bilo šta promeni kako bi se Srbija „skrenula sa pogrešnog puta na kom se nalazi“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar