Foto:N1

Demokratska stranka (DS) osudila je danas pretnje i uvrede kojima je na društvenim mrežama izložen aktivista Stranke slobode i pravde Brajan Brković i istakla da je napad na njega – napad na sve misleće, slobodne i hrabre ljude u Novom Sadu koji imaju smelosti da se suprotstave režimu i njegovim korumpiranim političkim saveznicima.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Vojvodine Nebojša Novaković pozvao je sve slobodi privržene ljude da se solidarišu sa Brkovićem, koji je imao smelosti da se jasno i glasno suprotstavi besmislenoj i kvazipatriotskoj kampanji Srpske napredne stranke (SNS).

On je naveo da je u toj kampanji SNS u bojama srpske zastave išarala delove Novoga Sada, pokušavajući da iza zastava sakrije da se cela Srbija nalazi „pod okupacijom kriminogene hobotnice koja je celu državu pretvorila u privatno vlasništvo Aleksandra Vučića, njegove porodice i njegovih političkih poslušnika“.

„Verujemo da svi imamo dovoljno znanja i iskustva da prepoznamo da se iza uterivanja patriotizma, kako sada tako i devedesetih, krije besomučna pljačka društvenih i javnih resursa“, naveo je Novaković.

On je kazao da je Brković na kvazipatriotskim skrnavljenjima javnih površina ispisao imena brojnih afera koje potresaju državu Srbiju, ukazujući da naš problem nije odsustvo patriotizma, nego kriminal enormnih razmera koji razara i političko i društveno tkivo grada i cele zemlje.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar